Hrvatski radio

Radio Zadar

Osnovna škola Sveti Filip i Jakov prešla na on-line nastavu

24.11.2021.

11:07

Autor: SJM

ilustracija: Hrvoje Jelavić / Pixsell

ilustracija: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Foto: - / -

Nakon grada Zadra sa 118 novih slučajeva, Općina Sv. Filip i Jakov danas ima najveći broj novozaraženih u Zadarskoj županiji – 13 slučajeva . Tamošnja Osnovna škola koja ima 350 učenika i 57 djelatnika jučer je prešla na on-line nastavu.

Potvrdila nam je to ravnateljica Gordana Kurtov: To je više preventivna mjera. S jučerašnjim danom imali smo 6 pozitivnih učenika i dvije pozitivne djelatnice a s obzirom da nismo mogli ući u trag centralnom mjestu žarištu zaraze, kako se ne bi počela širiti u školi, odlučili smo se do konca ovoga tjedna izvoditi nastavu on-line, jer ovih 6 učenika ima braću i sestre u ostalim razrednim odjelima.  

Ravnateljica G. Kurtov

Kakva je situacija s potvrdama, pristaju li djelatnici koji ih nemaju na redovito testiranje ? 67 posto učitelja je cijepljeno, još 10 posto ih je preboljelo zarazu, 13 djelatnika ide na redovita testiranja i tu nismo imali nikakvih problema - kazala nam je ravnateljica Kurtov dodajući kako će krajem tjedna odlučiti o daljnjim potezima.

U Gračacu je od ovoga tjedna građanima cijepljenje dostupno svakog utorka, kao i u Obrovcu, danas se cijepilo u gradu Pagu. Kako je javio županijski Stožer  CZ u Benkovcu će građanima cijepljenje biti dostupno četvrtkom, a podsjećamo kako i cijepni punkt na Višnjiku od ovoga tjedna  radi i četvrtkom i petkom poslijepodne, od 15 do 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.