Hrvatski radio

Radio Zadar

Osobe starije životne dobi i dalje su česta meta prevaranata i kradljivaca

30.01.2013.

09:22

Autor: bk

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Samo je u proteklih nekoliko dana policija zabilježila nekoliko prijevara gdje su prevaranti iskoristili nepažnju starijih osoba, ušli im u kuću pod izgovorom da im prodaju robu ili nude usluge masaže, te im ukrali zlatninu ili novac.

Osobe  starije životne dobi i dalje su česta meta prevaranata i kradljivaca.  Samo je u proteklih nekoliko dana policija zabilježila nekoliko prijevara gdje su prevaranti iskoristili nepažnju starijih osoba, ušli im u kuću pod izgovorom da im prodaju robu ili nude usluge masaže, te im ukrali zlatninu ili novac.  Policija savjetuje stoga građane da ne puštaju u svoje domove nepoznate osobe. Ako se one predstave kao djelatnici nekih državnih službi ili javnih poduzeća neka svakako od njih zatraže da se legitimiraju, a u slučaju da su im ušle u stan neka ih ne ispuštaju iz vida.  Zadarska policija u zadnje je vrijeme riješila nekoliko ovakvih slučajeva , a za to, ističe glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan,  zasluga pripada i pravovremenoj dojavi građana:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.