Hrvatski radio

Radio Zadar

" Ostani, kod kuće je najljepše "

23.01.2019.

13:00

Autor: Anita Perica

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

Foto: - / -

Na katamaranu usidrenom u Tankerkomercovoj Marini predstavljeno je novo izdanje Zrmanja Adventures festivala, koji nastavlja i proširuje zamisao afirmacije i zaštite prostora južnih padina Velebita i rijeke Zrmanje.

Uz standardne discipline - Stand Up Paddle štafetu, Trail tri rijeke te Rafting regatu, ove godine sudionike i natjecatelje očekuju i noviteti – uz ostalo manje zahtjevna staza za rekreativce i šetače. 

Zahtjevna organizacija na 80-ak četvornih kilometara u tri discipline i 4 kanjona i ove godine predstavlja i potiče posebne oblike turizma u prvom redu sportsko-izletničkog i ruralnog naglašavajući prirodne ljepote bukovačkog krša naslonjenog na južne padine Velebita, s prekrasnim kanjonima Krupe i Zrmanje i pritoka, te izuzetnim speleološkom potencijalom.

       U ovom trenutku nas je komuniciralo kako po disciplinama, a kako i za sami event negdje oko tri tisuće ljudi.

-kazao je Đuro Župan direktor festivala koji ove godine ukazuje i na najbolnija društveno ekonomska pitanja uHrvatskoj poput odlaska mladih. Stoga je ovogodišnja tema festivala - Ostani, kod kuće je najljepše.

       …i da zajedno sa političkim razinama na lokalnoj, regionalnoj i državnoj upravi potaknemo, da se ne gubimo u suštinskim formulama i formulacijama nego da život pogledamo onakav kakav je, da ono što nam je već Bog i priroda podarila da drugačije organiziramo…

Festival ima podršku grada Obrovca. Marko Župan u ime tamošnje Turističke zajednice ističe ulogu festivala u brendiranju obrovačkoga kraja koji bilježi sve bolje turističke rezultate.

       Prošlogodišnji rezultati su bili oko 260 tisuća noćenja. Za 2017. godinu to je bilo oko 170 tisuća noćenja, znači oko 90 tisuća noćenja bilježimo više…

I to je dodatni razlog za optimizam s kojim će se nastaviti napori oživljavanja i razvoja obrovačkoga kraja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.