Hrvatski radio

Radio Zadar

Oštećen trajekt, zatvorena prometnica, pao dalekovod... Divlja jugo

28.12.2020.

17:57

Autor: rzd

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Oštećeni trajekt, obustavljen pomorski promet, zatvorena prometnica, srušeno stablo i dalekovod. To je zasad poznat popis nevolja koje uzrokuje olujno jugo na zadarskom području. .

Oštećen je trajekt Cres koji - ploveći iz Preka - nije uspio pristati u Gaženicu već ga je tamo olujni vjetar bacio na lukobran. Udarac je napravio manju štetu na trajektu, a putnici su sigurno stigli do Zadra pristavši u konačnici u staru gradsku luku na Poluotoku.

Olujno jugo stvara probleme i na obali, srušeno stablo zaustavilo je tijekom poslijepodneva promet Ulicom Ivana Mažuranića, a za promet je zatvoren i dio Obale kneza Trpimira. Nadležne službe potvrdile su i intervenciju na cesti Kakma-Jankolovica gdje je pao dalekovod te onemogućio odvijanje prometa. Detaljnije izvješće o današnjem nevremenu očekujemo tijekom sutrašnjega dana kada službe objedine podatke. Vrhunac vjetra očekuje se oko 21 sata kada njegova brzina može dosegnuti i 130 kilometara na sat, a DHMZ izdao je crveno upozorenje za ovaj dio Jadrana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.