Hrvatski radio

Radio Zadar

Oštetio zadrugu za 1,6 milijuna kuna

06.11.2019.

09:10

Autor: HRT Radio Zadar

Oštetio zadrugu za 1,6 milijuna kuna

Oštetio zadrugu za 1,6 milijuna kuna

Foto: - / -

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju .

Kako su izvijestili iz zadarske policije 50-godišnjaka se sumnjiči da je kao odgovorna osoba zadruge sa zadarskog područja, bez suglasnosti skupštine zadruge i protivno prethodnoj odluci skupštine, zaključio aneks ugovora o produljenju zakupa s trgovačkim društvom, na temelju kojeg ugovora je neosnovano obvezao zadrugu na isplatu tom društvu u iznosi od 150.000 Eura, a isto tako neosnovano produljio rok zakupa po znatno manjoj cijeni nego što je u prethodnoj odluci stajalo.

Tako ga se sumnjiči da je svojim protupravnim ponašanjem, odnosno zaključenjem štetnog ugovora,  ukupno zadruzi prouzročio materijalnu štetu u iznosu od preko 1.600.000,00 kuna, za koji iznos je trgovačkom društvu pribavio protupravnu imovinsku korist.

Protiv 50-godišnjaka kao odgovorne osobe je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.