Hrvatski radio

Radio Zadar

Plasirale se na Državno natjecanje WorldSkills Croatia 2022.

31.03.2022.

07:17

Autor: Radio Zadar

Učenice i njihove mentorice

Učenice i njihove mentorice

Foto: - / -

Učenici Ekonomsko birotehničke i trgovačke škole Zadar na izlučnim međužupanijskim natjecanjima ostvarili su plasman na Državno natjecanje WorldSkills Croatia 2022. u sve tri discipline u kojima su se natjecali

Državno natjecanje WorldSkills Croatia 2022. prilika je učenicima da pokažu svoje vještine u sklopu najvećeg događaja u strukovnom obrazovanju u Republici Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe. Okupit će na jednom mjestu u Zagrebu najbolje učenike strukovnih škola iz cijele Hrvatske koji će se tijekom tri dana natjecati u više od 40 disciplina. I Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar dio je te elite i to u čak tri kategorije. Učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar svojim rezultatima na izlučnim međužupanijskim natjecanjima koja su se održala u prvoj polovici ožujka ostvarili su plasman na Državno natjecanje WorldSkills Croatia 2022. u sve tri discipline u kojima su se natjecali: računovodstvo, prodajne vještine i tajničko poslovanje.

Zajedno s najboljim učenicima srednjih strukovnih škola iz Republike Hrvatske u promicanju izvrsnosti strukovnih škola natjecat će se učenici Ekonomsko birotehničke i trgovačke škole Zadar od 10. do 11. svibnja 2022. u Zagrebu. U disciplini Računovodstvo sudjeluje učenica 4.a razreda Paula Karamarko pod vodstvom mentorice prof. Jasenke Kulonja, u disciplini Prodajne vještine sudjeluje učenica 2.e razreda Ivona Ivanković pod vodstvom mentorice prof. Jovanke Bijelić i u disciplini Tajničko poslovanje sudjeluje učenica 4.g razreda, Marija Šošić pod mentorstvom prof. Vesne Bulić.


 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Jutro uz Radio Zadar

Svako jutro iz sata u sat donosimo vam najnovije informacije iz zemlje i svijeta. Govorimo o stanju na prometnicama i kakvo nas vrijeme očekuje. Možete besplatno oglasiti sve što prodajete ili kupujete, a društvene aktualnosti i svakodnevne životne probleme, s vama komentiramo u kontakt programu.

Poslušajte u Slušaonici