Hrvatski radio

Radio Zadar

Otac i majka bili su osuđeni za zanemarivanje djece

02.03.2019.

10:51

Autor: HRT centar Zadar

Ilustracija/ Dino Stanin, Pixsell

Ilustracija/ Dino Stanin, Pixsell

Foto: - / -

Oca, koji je pokušao ubiti četvero svoje djece, i njegovu suprugu, Općinski sud u Zadru je osudio krajem 2017. Kažnjeni su zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, te zanemarivanja i zlouporabe djetetovih prava. Informaciju je potvrdio glasnogovornik suda, Denis Klarendić:

Denis Klarendić je jutros za naš program potvrdio: 

Općinski sud u Zadru je krajem 2017. godine, a odluka je uskoro postala i pravomoćna s obzirom da se očigledno oni nisu žalili,  i otac i majka su osuđeni na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana, koja je zamjena za uvjetnu osudu  u trajanju odnosno s rokom kušnje od tri godine. 

Podsjećamo, jučer je Županijsko državno odvjetništvo u Zadru priopćilo kako je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teških ubojstava u pokušaju iz čl. 111. toč. 1. i 2. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona :  
Osnovano se sumnja da je 54-godišnji okrivljenik 28. veljače 2019. oko 06,00 sati u kući u kojoj živi kao podstanar zajedno sa svojom suprugom i djecom u Pagu; u nakani da usmrti svoje četvoro djece; za vrijeme dok su ona spavala, iz spavaće sobe uzeo u naručje jedno po jedno dijete te ih jedno po jedno bacio sa terase ispred ulaznih vrata sa visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće. Dvije djevojčice i dječak su zadobili teške tjelesne ozljede, a jedna djevojčica laku tjelesnu ozljedu, dok je smrtna posljedica izbjegnuta hitnom medicinskom intervencijom.

 

Denis Klarendić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.