Hrvatski radio

Radio Zadar

Otac optužen za pokušaj ubojstva vlastite djece ostaje u pritvoru

20.05.2019.

15:11

Autor: Vladimir Šetka

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zadru odlučivalo je o zahtjevu tužiteljstva da se 54-godišnjaku s Paga, optuženom za pokušaj četverostrukog ubojstva vlastite djece, produlji istražni zatvor u kojemu se nalazi od kraja veljače.

Njemu je produljen istražni zatvor za daljnja dva mjeseca. Nakon toga opet slijedi kontrola. Produljen je zbog dva osnova za određivanje produljenja istražnoga zatvora - zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog osobito teških okolnosti samoga djela, a radi se o kaznenom djelu, za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora, rekao je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskoga suda u Zadru. Dodao je kako je ročište je pratio putem video-veze jer se nalazi u zagrebačkoj bolnici za osobe lišene slobode. 

Na novinarsko pitanje, je li sud zaprimio odgovor njegova odvjetnika na optužnicu, Visković je odgovorio kako nije, jer je optužnica poslana obrani u petak ujutro, a rok za odgovor je osam dana od primitka optužnice. Novinarima je također odgovorio kako je najvjerojatnije da bi suđenje moglo početi tek na jesen.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.