Hrvatski radio

Radio Zadar

Otočni almanah kolegice Ane Dobrović

18.10.2018.

07:04

Autor: S. Jakšić Mandić

Otočni almanah kolegice Ane Dobrović

Otočni almanah kolegice Ane Dobrović

Foto: - / -

O knjizi će u 14 sati na Biograd Boat Showu govoriti zadarski župan Božidar Longin te urednik, prorektor Sveučilišta u Zadru dr Josip Faričić. Pod pokroviteljstvom udruge Otočni sabor almanah je zamišljen kao turistički vodič i suvenir sa zadarskih otoka.

Na nautičkom sajmu u Biogradu danas i promocija otočnog almanaha Romantic Islands čija autorica je novinarka HRT centra Zadar Ana Dobrović. Kolegica Dobrović pojašnjava što se još krije iza naslova Romantični otoci: Iza naslova krije se plovidba otocima zadarskog arhipelaga, dakle zanimljivosti, priče, legende ali i kontakti, plovidbeni redovi - sve ono što bi moglo zanimati izletnike, domaće i strane goste. Dvojezični vodič za početak bit će dostupan građanima i turistima u Kneževoj palači, navodi Ana.

Ana Dobrović autorica je i romantično-povijesnog romana – „Plovidba kamenim brodom“, u kojem se susreću Jader i Idassa i otkrivaju, kroz sjećanja, povijest, zanimljivosti i legende grada. Prema knjizi nastala je i kazališno - scenska izvedba,  pod nazivom „Povijesni đir po gradu“, u kojem glumci u starinskim odorama, na hrvatskom i engleskom jeziku, posjetitelje vode ulicama i trgovima grada u romantičko-povijesni obilazak.

Biograd Boat Show - 18.listopada 2019. u 14,00 h (Hala B - Dvorana 2)

Pokrovitelj projekta Otočni Sabor, izdavači : Narodni muzej Zadar, Romantic Adriatic. Knjigu će predstaviti župan Zadarske županije Božidar Longin, prorektor Sveučilišta u Zadru i urednik knjige prof.dr.sc.Josip Faričić, predsjednik Otočnog Sabora Denis Barić, marina menager Gordan Perić, uz nastup klape „Školji" s otoka Pašmana. Moderatorica je Zrinka Grancarić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.