Hrvatski radio

Radio Zadar

Otočni sabor zatražio od stranaka njihove programe za razvoj otoka

22.10.2015.

11:26

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otočni Sabor - udruga za razvitak hrvatskih otoka, zbog predstojećih parlamentarnih izbora obratila se otvorenim pismom svim političkim strankama i nezavisnim listama koje sudjeluju na izborima za novi saziv Hrvatskog Sabora.

Hrvatski su otoci prirodno bogatstvo koje, prema članku 52. Ustava RH, zajedno sa svojim nekretninama koje su od osobitog nacionalnog, povijesnog, gospodarskog i ekološkog značenja, predstavlja posebni interes Države i ima njezinu osobitu zaštitu. Stoga tražimo od svih stranaka i nezavisnih lista da javnosti, a posebno otočanima prezentiraju svoje programe za daljnji razvoj i budućnost otoka. Ako se stalno govori da su naši otoci veliki gospodarski, a posebno turistički potencijal onda otočani moraju znati što ih čeka u sljedećih četiri godine od nove buduće vlasti. Zanima nas kako se misli zaustaviti depopulacija, s kojim mjerama se misli zadržati mlade na otocima i možda posebno bitno a to je izjednačavanje načina života na otoku sa načinom života na kopnu. Na otocima živi oko 130.000 tisuća građana Republike Hrvatske i znamo da je to malo biračko tijelo koje raspoređeno u tri izborne jedinice, ali bez obzira na to trebaju znati što o njihovom statusu misle svi sudionici u ovim parlamentarnim izborima i mogući budući članovi Vlade Republike Hrvatske. - stoji u priopćenju Udruge otočni sabor.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.