Hrvatski radio

Radio Zadar

otok Ugljan: Zbog požara u jednom trenutku evakuirali i bolnicu

06.09.2021.

18:06

Autor: Filip Buzov

Vatrogasci - Oni su naši Heroji ( foto) facebook

Vatrogasci - Oni su naši Heroji ( foto) facebook

Foto: - / -

Na otoku Ugljanu poslijepodne je planuo požar i to vrlo blizu Psihijatrijske bolnice Ugljan, zbog čega su evakuirani pacijenti i osoblje. Požar je stavljen pod nadzor, otvorenog plamena više nema - potvrdio nam je županijski zapovjednik Matej Rudić.

Uz njega slušamo i ravnatelja bolnice Mladena Mavara koji nam je potvrdio da nitko nije ozlijeđen.

 Trenutno nemamo otvoreni plamen, ali vatrogasci su i dalje na terenu, bila su i dva kanadera koji su zajedno sa vatrogascima stavili požar pod nadzor i evo sad oblizamo rubne dijelove požarišta i dogašavamo nekoliko objekata - kazao nam je  županijski zapovjednik vatrogasaca Matej Rudić .

Pacijenti su na sigurnom, držimo sve pod kontrolom za sada , samo je materijalna štete - kratko nam je odgovorio ravnatelj bolnice Mladen Mavar.

 

U 15:40 sati VOS je zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora na otoku Ugljanu u blizini psihijatrijske bolnice. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju vatrogasci SIVP Ugljan, DIP Zadar, JVP Zadar te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. - izvjestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

 

Tonske izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

20 h

Nadin 2022

Kušanje vina