Hrvatski radio

Radio Zadar

Otvaranje ponuda za CGO Biljane Donje 24. svibnja

15.05.2018.

12:37

Autor: Božidar Kolega

Otvaranje ponuda za CGO Biljane Donje 24. svibnja

Otvaranje ponuda za CGO Biljane Donje 24. svibnja

Foto: - / -

Novi rok za dostavu ponuda za gradnju Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje je 24. svibnja. Nakon što je riješena još jedna žalba u postupku javne nabave za 295 milijuna kuna vrijedan projekt zbrinjavanja otpada na zadarskom području određen je sad već šesti rok za otvaranje ponuda.

Prvi rok za dostavu ponuda bio je kraj prosinca 2017. godine, no proces javne nabave oko izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje od početka su pratili probleme. Krivac za dva posljednja produljenja roka bila je poljska tvrtka Control process koja podnijela dvije žalbe. Oba puta državna komisija za kontrolu postupka javne nabave odbacila je žalbu te je postupak javne nabave nastavljen. Novi rok za dostavu ponuda je 24. svibnja do 12 sati. Ne bude li novih komplikacija potpisivanje ugovora o izvođenju radova može se očekivati u srpnju. 

A izabran je izvođač radova za izgradnju pretovarnih stanica na području Zadarske županije. Otpad se naime u pretovarne stanice dovozi relativno malim vozilima kojima se obavlja i sakupljanje otpada, a onda pretovaruje u veće kontejnere ili na veća vozila i vozi se u centar za gospodarenje otpadom. Smisao pretovara je ostvarenje ušteda u troškovima prijevoza otpada i radnog vremena lokalnih sakupljača otpada. Kao najpovoljnija ponuda izabrana je ona tvrtke Lavčević od 17 430 000 kuna. Rok za žalbu je do 21. svibnja nakon čega bi se trebao potpisati ugovor o izgradnji 3 pretovarne stanice na području Zadarske županije, na području Gračaca, Biograda i Paga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.