Hrvatski radio

Radio Zadar

Otvoren Poduzetnički inkubator u Biogradu

26.10.2020.

13:27

Autor: Filip Matijević

Photo: Poduzetnički inkubator BnM

Photo: Poduzetnički inkubator BnM

Foto: - / -

Nakon 11 godina iščekivanja u Biogradu na Moru otvoren je 38 milijuna kuna vrijedan Poduzetnički inkubator. U ovom objektu dom će naći brojni mali i srednje veliki poduzetnici sa šireg biogradskog područja. Time će se izravno pomoći jačanju lokalnog gospodarstva.

Biograd je dobio novi dom za poduzetnike u nautici, turizmu, poljoprivredi i ostalim djelatnostima koje čine okosnicu gospodarskog razvoja Zadarske županije. Jedan od poduzetnika koji je pronašao dom u novootvorenom inkubatoru je Drago Pandža. Njegova tvrtka bavi se projektiranjem specijaliziranih alatnih strojeva:

Ovo je stvarno fenomenalna stvar. Bolje od ovoga nisu mogli napraviti, ovo je bolje nego u Londonu ili New Yorku, stvarno to mogu reći.

Čak 9 proizvodnih hala i 17 ureda od danas je i službeno na raspolaganju brojnim sadašnjim i budućim pojedincima i tvrtkama. Gradonačelnik Biograda Ivan Knez:

Ovo je san dosanjan nakon 11 godina. Projekt ima 3.000 metara kvadratnih; prizemlje je predviđeno za proizvodne pogone, a prvi i drugi kat su predviđeni za razne usluge poput knjigovodstva itd.

Trenutak za otvaranje ovakvog objekta je idealan i zbog trenutačnog stanja u gospodarstvu, istaknuo je državni tajnik Šime Erlić:

Razvijati poduzetništvo u ovo doba korona krize je važnije nego ikad prije. Svaka pomoć koju možemo danas osigurati poduzetništvu je hvalevrijedna. Vi ste uspjeli ovim pothvatom omogućiti brojnim poduzetnicima ovoga kraja da nađu zaklon, posebno u početnim godinama svoga poslovanja.

Projekt Poduzetničkoga inkubatora vrijedan je gotovo 38 milijuna kuna, od čega je 20 milijuna financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.