Hrvatski radio

Radio Zadar

Otvoren prvi Zadar Outdoor Festival

28.04.2017.

09:55

Autor: Matea Gugić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog jakog juga i kiše, festival koji okuplja razne sportske aktivnosti na otvorenom, Zadar Outdoor Festival, otvoren je sinoć unutar zidova Arsenala. Kopno, more, rijeke i planine zadarske regije, vremenu usprkos, na četiri će dana pretvoriti u prirodna sportska borilišta.

Na tim borilištima, natjecatelji iz cijelog svijeta testirat će svoje sportske granice i pritom se odlično zabaviti. Kako nam kažu Iva Bencun i Martina Ljuština, organizatorice festivala, prijavljenih je trenutačno oko 600, a očekuju da će taj broj, narednih dana, samo rasti.

Zadarska regija posljednih nekoliko godina promovirala se kao jedna od  geografski iznimno raznolikih. Sve je krenulo od ideje grupe lokalnih entuzijasta, specijalista u organizaciji aktivnog odmora, koji su ove godine odlučili iskoristiti prirodne prednosti Zadrske regije i organizirati prvi Zadar Outdoor Festival – manifestaciju koja slavi prirodu, aktivan život i avanturistički duh. Nakon godine dana iscrpnog planiranja, sve je spremno za početak prvog Zadar Outdoora.

Okuse regije, od petka do nedjelje, prenijet će lokalni OPG-ovi, koji će izlagati od 10 do 21 sat na prostoru ispred Arheološkog muzeja.

Svaki trud i uspjeh, nagradit će se zabavom svaku večer, tijekom trajanja festivala, kada će biti dodijeljene nagrade najuspješnijima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.