Hrvatski radio

Radio Zadar

Otvorena manifestacija Zadar čita, ove godine sve je u znaku kave

04.04.2016.

13:20

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zadarskoj Gradskoj knjižnici svečano je otvorena tradicionalna manifestacija „Zadar čita" čiji je cilj popularizacija knjiga i čitanja. Višednevni program donosi predavanja, čitanja, projekcije, izložbe i radionice koje se odvijaju na više lokacija.

Do subote tijekom čitavih dana gust je raspored programa koji se nalazi na službenim internet stranicama Gradske knjižnice Zadar.

Evo osam godina za redom Zadar - čita, ne samo Zadar nego i drugi gradovi, općine u našoj županiji. U ovom tjednu u GV Zadar imamo dvije gošće - Julijana Matanović i Mani Gotovac koja predstavlja novu knjigu, vjerujem kako će biti zanimljivonašim gostima, kažu da je poziv na kavu, poziv na priču , pa evo ja koristim prigodu i pozivam vas sve knjižnicu tijekom tjedna - izjavila je ravnateljica Doroteja Kamber-Kontić.

Na svečanom otvorenju sudjelovali su učenici zadarske Glazbene škole "Blagoje Bersa" i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar.

U sklopu manifestacije u zadarskom Arheološkom muzeju danas je održano čitanje zadarskog tjednika "Narodni list" iz 1792. godine. Program je organiziran u suradnji sa učenicima i profesorima Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Zadar. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.