Hrvatski radio

Radio Zadar

Otvorena Murvica jug - treća gospodarska zona u Općini Poličnik

19.12.2013.

18:09

Autor: A. Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Murvici je otvorena gospodarska zona koja se prostire na 43 ha u čiju je infrastrukturu utrošeno 27 milijuna kuna. Većinu novca osigurala je Općina Poličnik, kojoj Murvica administrativno pripada, isključivo prodajom zemljišta. Cijena je bila nešto viša od 18 eura za četvorni metar.

     "Četiri milijuna kuna dodala je država, 650 tisuća kuna Grad Zadar te još pola milijuna Zadarska županija. Ovo je treća gospodarska zona u Općini Poličnik, iz kojih se u naš proračun godišnje slije između sedam i osam milijuna kuna" - kazao je na otvorenju općinski načelnik Davor Lončar. 

Ohrabrujuće zvuči činjenica da je svo zemljište, osim jedne parcele, već prodano investitorima te da su riješene sve dozvole. S izgradnjom centra za distribuciju, u kojem će se zaposliti tridesetak radnika, vrijednog 40 milijuna kuna, već je krenula zadarska tvrtka "Sarag". Još veću investiciju pripremaju austrijski vlasnici tvrtke "Lesnine H d. o. o.", vrijednu više od 20 milijuna eura.

      "U prvoj fazi će se izgraditi dio prodajnog centra u kojem će raditi stotinjak radnika. U drugoj fazi na 8000 četvornih metara zaposlit ćemo još 50 radnika iz Zadra i okolice. Centar bi trebao biti otvoren u srpnju iduće godine" - najavila je Dunja Cigić, predstavnica prodajnog centra.

Župan Stipe Zrilić najavio je u novoj gospodarskoj zoni gradnju Centra novih tehnologija, u kojoj će snage udružiti javni sektori - županija, zadarsko Sveučilište te metaloprerađivačka industrija. Budući da nova zona spada u jednu od najvećih ovogodišnjih ulaganja lokalnih uprava u Hrvatskoj, čudi činjenica da se na otvorenju nije pojavio ni jedan predstavnik hrvatske Vlade.

       "Koliko mi je poznato oni su pozvani. Zašto se nisu pojavili, ne znam i ne želim politizirati. Najvažnije je da je država napravila svoj dio tako što je pomogla izgradnji zone. Vjerojatno nisu došli jer su imali neke druge obveze" - prokomentirao je župan Zrilić.

U iduće tri godine u gospodarskoj zoni Murvici, trebalo bi raditi najmanje 700 osoba.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.