Hrvatski radio

Radio Zadar

Otvorena vrata sirana i 2. Fešta od sira

26.08.2016.

07:41

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom Fešte od sira, kolanjske sirane i obiteljska gospodarstva otvaraju svoja vrata svim zainteresiranim posjetiteljima - savršena prilika za kušanje priznatih svjetskih sireva i upoznavanje s putem koje mlijeko prolazi od škrtih kamenitih pašnjaka do stola. Navečer degustacija ovčetine.

Danas pogledajte kako razlike u pripremi utječu na onaj upečatljivi okus pravog paškog sira.

U Kolanu, kolijevki paškog sira 26.08.u 17:00 počinje 2. Fešta od sira. Uz registrirane otočne proizvođače sira, na Fešti će izlagati i ostali otočni i županijski izlagači delicija, njih 20-ak. Na trgu u Kolanu održat će se svečano otvorenje u 18:00, uz prigodne uzvanike i govore, te kulturni lokalni program. Potom slijedi zabavni program uz bend Rokatansky. Tijekom večeri kuhat će se i dijeliti ovčetina, posjetitelje očekuje i bogata tombola.

Također će na trgu biti i otvorenje izložbe fotografija Alenke Festini "Život težaka na otoku Pagu".

Otvorena vrata će imati slijedeće sirane u Kolanu: Sirana Gligora, Sirana MIH Pernjak, OPG Frane Zubović, OPG Emil Oštarić. Svi ugostiteljski objekti u Kolanu i na Mandrama u ponudi će imati poseban autohtoni jelovnik Fešte od sira. U ponudi će biti 5 javnih nextbike bicikala koje će zainteresiranim korisnicima besplatno biti na raspolaganju od 16:30 do 22:00.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.