Hrvatski radio

Radio Zadar

Otvorena Zelena knjižnica

04.04.2013.

13:38

Autor: žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zadarskoj Gradskoj knjižnici otvorena je "Zelena knjižnica energetske efikasnosti" koja sadrži sve publikacije tiskane u proteklih 8 godina, od kad se u Hrvatskoj provodi program "Poticanja energetske učinkovitosti".

"Zelena knjižnica energetske efikasnosti" sadrži sve publikacije tiskane u proteklih 8 godina, od sasvim jednostavnih savjeta, kako smanjiti potrošnju energije i uštedjeti na računima, do stručnih energetskih priručnika i knjiga, sada su svi tiskani materijali dostupni na jednom mjestu. Zelena knjižnica našla je svoje mjesto uz centralni pult za korisnike, u zgradi Gradske knjižnice koja je također nosi oznaku energetski certificiranog objekta.


"Među prvim smo ustanovama koje su u Zadru energetski certificirali svoj objekt. Također, na energetsku efikasnost mislimo i u planiranju novoga krila Gradske knjižnice, a iz Fonda zaštite okoliša i energetske učinkovitosti dobili smo dragocjene informacije o modelima sufinanciranja u našim budućim projektima.Iznimno sam ponosan što smo u našoj "plavoj knjižnici" dobili Zelenu knjižnicu kako bi informacije o energetskoj učinkovitosti bile dostupnije našim građanima." - istaknuo je ravnatelj Ivan Pehar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.