Hrvatski radio

Radio Zadar

Otvoreni atelje ZNATIŽELJA

05.11.2016.

08:45

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otvoreni atelje ZNATIŽELJA ili OAZ-a, koju vodi obitelj JAON (Julija, Aglaja, Ornela i Nikša), je slobodno izražavanje bojama, različitim oblicima i pokretima. Odnosno, to je izložba u nastajanju, dopuni, promjeni te performativno predstavljanje novonastalih radova.

Mjesto održavanja je ZADART Galerija, Kovačka 3, 23 000 Zadar.

 Kako god pogledali  svatko od nas odraslih je i dijete i roditelj u jednom!  I umijemo se zaigrati, surađivati, stvarati! Djetetu u nama ne damo mirovati i znatiželjno ga budimo. Naša djeca, koja su izabrala da im budemo roditelji - što je čast i odgovornost, nose u sebi  također iskustvo roditelja! Ogleda se to  u njihovim igrama, brizi oko svojih igračaka, beba, ili njezi kućnih životinja. Doživljavaju naša djeca i naše načine reakcija, razmišljanja, djelovanja.

 U OAZ-i nas je sve više, djece - roditelja / roditelja - djece, u zajedničkoj akciji. Svijet kojeg stvaramo je sve razigraniji, maštovitiji. Zajedno potvrđujemo razlog i smisao OAZ-e kao mjesta kreativnog susreta obitelji, kao sto već napisah: djece-roditelja i roditelja- djeca .

 Oduševljenost samih roditelja i djece načinom rada gdje više generacija radi zajedno bila je očita već nakon prvih susreta. Kako jedna majka kaže: „radionica je bila izvrsna, za djecu vrlo kreativna i inovativna, a za odrasle opuštajuća. Sretna sam što sam uspjela izdvojiti vrijeme za kvalitetu“ dok druga pak dodaje: „radionica je bila izvrsno zajedništvo djece i roditelja kroz crtež i razgovor“.

 Ljudi danas žive u sve užurbanijem svijetu te sve manje vremena stignu provesti u zajedničkom druženju. Susret obitelji na zajedničkom zadatku pomaže razvoju njihovih međusobnih odnosa te osnažuje prava na samosvojnost u zajedničkom radu.

 

Cijena  OAZ-e je 25 kuna po obitelji. Bez obzira na broj članova iste.

 

 OAZ-a razveseljava, OAZ-a relaksira, OAZ-a inspirira. 

 

Očekujemo Vas već ovu subotu 05.11.2016. Dođite u ZADART Galeriju, Kovačka 3, 23 000 Zadar u 15:30 sati.

 

.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.