Hrvatski radio

Radio Zadar

Ovako će izgledati "menza" na Višnjiku

07.02.2020.

09:54

Autor: Radio Zadar

Ovako će izgledati "menza" na Višnjiku

Ovako će izgledati "menza" na Višnjiku

Foto: - / -

Uređenje objekta koji se nalazi u sklopu ŠC Višnjik i kojeg zadrani zovu „menza“, u obliku zakupa dobila je zadarska tvrtka Turisthotel d. d. Nakon provedenih radova Menza će dobiti niz novih i visoko kvalitetnih sadržaja čime će Višnjik oplemeniti svoju djelatnost i ponudu brojnim korisnicima.

Predmet natječaja bio je zakup poslovnih prostorija koje su sastavni dio ŠC-a Višnjik, u naravi 486 metara četvornih poslovnoga prostora ugostiteljske namjene u prizemlju, te skladišnoga pomoćnoga prostora u podrumskom dijelu. To je građevina koja je podignuta daleke 1963. i koja se razgovorno naziva „menza“, a koju je ŠC Višnjik u sklopu svoga razvojnoga plana i programa odlučio rekonstruirati i podvrgnuti drugim potrebnim zahvatima – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.
Osim veoma kvalitetnog ugostiteljskog prostora, dobit ćemo još i odgovarajući uredski prostor za mnoge subjekte koji su značajni za cjeloviti zadarski sport i za rekreaciju, potom prikladan prostor za stalni postav povijesti zadarske košarke, zatim suvremeno uređeni prostor za prodaju ulaznica za sve priredbe, fun shop, te prostor za udrugu navijača, kaže Karlović i dodaje: Osobito nam je zadovoljstvo što je Turisthotel d. d. prepoznao potencijal Višnjika i što smo proširili i učvrstili poslovnu suradnju koja će pridonijeti i rastu kvalitete sadržaja koje Višnjik svakodnevno, svih 365 dana u godini, nudi svim Zadranima, te drugima koji rado dolaze i za sebe pronađu prikladan oblik rekreacije ili razonode.

Zahvat na u uređenju nekadašnje „menze“ ulaganje je u ŠC Višnjik vrijedno oko sedam i pol milijuna kuna. Izrada potrebne dokumentacije slijedi planiranu dinamiku. Nakon što bude dovršen postupak odobravanja svih dozvola, moći će se pristupiti početku realizacije projekta.

Idejno 3d rješenje uradili su arhitekti Miloš Pecotić dipl.ing.arh. i Bojan Pepeonik dipl.ing.arh. iz projektantske tvrtke Pecotić arhitekti d.o.o. Zagreb.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.