Hrvatski radio

Radio Zadar

Ovčarka Lili 500 grama heroina pronašla u dječjoj autosjedalici, a otočanin uhićen zbog 10 kg marihuane!

02.02.2023.

12:58

Autor: Filip Matijević

Dio zaplijenjene droge

Dio zaplijenjene droge

Foto: fm / Radio Zadar

Velik udarac zadala je zadarska policija narkotržištu u posljednja dva dana. Zaplijenila je više od pola kilograma heroina i više od 10 kilograma marihuane te uhitila 26-godišnjaka s riječkog područja i 56-godišnjaka s jednog zadarskog otoka. Prijeti im i do 12 godina zatvora, a velike zasluge pripisuju se i policijskom psu Lili.

Zadarska je policija u srijedu na jednom otoku zadarskog arhipelaga uhitila 56-godišnjaka kod kojeg je pronašla više od deset kilograma marihuane te kilogram masti zelene boje za koju se sumnja da je prerađevina marihuane.  

Kod 56-godišnjaka je pronađena ukupno 41 staklenka sa sadržajem droge marihuana u ukupnoj količini od 3 840 grama, 12 pvc vreća sa sadržajem droge marihuana u ukupnoj količini od 6 410 grama. Dakle, sveukupno 10 250 grama. Počinitelj je uhićen, protiv njega je podnesena prijava za dva kaznena djela, neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Romano Landeka, načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar

Jučer je uhićen 26-godišnjak s riječkog područja. 

Zaustavljen je u vozilu BMW riječkih registarskih oznaka u Posedarju. Vidjeli smo da je otprije poznat policiji i tada je na scenu stupila naša kolegica Lili, službeni pas za detekciju droga. U naslonu dječje sjedalice pronađeno je pakiranje s 534 grama droge heroin i jedan omot s 1 018 grama za koje sumnjamo da se radi o tzv. punilu koje služi za povećanje mase droge.

Miki Zrilić, voditelj Odjela kriminaliteta droga

Moguće nejasnoće o punilu razjasnit će vještačenje Centra za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“.


Predstavnici Policijske uprave zadarske nisu željeli otkriti vrijednost zaplijenjene droge kako ne bi – kazali su – nekoga stimulirali. Zaključili su tek da je riječ o velikoj količini te da će ova zapljena zadati velik udarac zadarskom narkotržištu.

.

.

Foto: fm / .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.