Hrvatski radio

Radio Zadar

Ove godine 9 Oskara ide u Zadarsku županiju !

30.06.2017.

15:31

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Državni i međunarodni prvaci primili su danas Oskar znanja, među njima i 9 učenika iz Zadarske županije. Oskar znanja najznačajnije je priznanje u obrazovanju kojim se već 13 godina nagrađuju najuspješniji i najizvrsniji učenici te njihovi učitelji i nastavnici mentori.

U Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uručeni su Oskari znanja učenicima koji su se na državnim natjecanjima pokazali kao najbolji, kao i učenicima koji su na međunarodnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta - javljaju na stranicama Zadarske županije.

 Među njima je i 9 učenika iz Zadarske županije, državnih prvaka : Lovro Dujić učenik 8. razreda OŠ Stanovi (engleski jezik) čija je mentorica Alis Peričić-Fiala , Namik Agić učenik 6. razreda OŠ Krune Krstića (matematika) čiji je mentor Emir Agić, Marin Varivoda učenik 2. razreda gimnazije Franje Petrića (matematika) pod mentorstvom Aide Vlainić, Valentino Vukelić učenik 2. razreda i Josip Vucić učenik 3. razreda Strukovne škole Vice Vlatkovića (informatika) s mentorom Džemailom Spahićem te Sandro Torić i Petar Jelić iz gimnazije Vladimira Nazora (povijest, samostalni istraživački rad ) čiji je mentor Igor Artić. Oskare su primili i državni prvaci Danijel Paleka i Mislav Maldini.

Uz ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranku Žarković-Pečenković, nagrade su učenicima uručili pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin te predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk. Čestitamo učenicima i mentorima! 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.