Hrvatski radio

Radio Zadar

Ove subote rekordan broj cijepljenih otočana

04.12.2021.

16:17

Autor: Civilni stožer Općine Kali/ HRT Radio Zadar

AUTOR  Dino Stanin ( ilustracija)

AUTOR Dino Stanin ( ilustracija)

Foto: - / -

Otvaranje otočnog punkta za cijepljenje protiv Covid-a 19, u Kalima, na otoku Ugljanu, pokazalo se potrebnim i odličnim rješenjem - javljaju iz tamošnjeg stožera Civilne zaštite. Najveći odaziv bio je upravo danas, cijepljenju se odazvalo 193 mještana Ugljana i Pašmana.

Rezultat kvalitetne i koordinirane organizacije  Stožera civilne zaštite općine Kali, Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, Zavoda za hitnu medicinu u Kalima i liječničkih timova obiteljske medicine s otoka Ugljana i Pašmana, je 640 cijepljenih u protekle četiri subote. Najveći broj zabilježen je danas, u subotu, 4.prosinca, kad se cijepljenju odazvalo 193 mještana Ugljana i Pašmana.

Velik odaziv potvrđuje da su stanovnici otoka Ugljana i Pašmana zadovoljni otvaranjem ovog otočnog punkta, što su nam kroz razgovore i  sami potvrdili, posebno oni starije životne dobi, osobe s invaliditetom, te osobe s komorbiditetima, kojima je na ovaj način olakšan put do cjepiva, kako ne bi morali ići na neki od cijepnih punktova u Zadar ili Biograd.  Među cijepljenjima, velik je broj i mladih, kao i  novocijepljenih, koji su na punkt u Kalima stigli po prvu dozu cjepiva.

Cijepljenje protiv Covida 19 nastavlja se i iduće subote u Područnoj školi u Kalima, od 10 do 13 sati - stoji u priopćenju  Franka Mišlova, načelnika Stožera civilne zaštite općine Kali.                                                                                                                         

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.