Hrvatski radio

Radio Zadar

Ovog puta mali odaziv Zadrana na prosvjed

09.02.2019.

17:12

Autor: HRT

Ovog puta mali odaziv Zadrana na prosvjed

Ovog puta mali odaziv Zadrana na prosvjed

Foto: - / -

Na novi prosvjed koji je danas organiziran u Zadru kako bi se upozorilo na nedopustivo ignoriranje i nesankcioniranje nasilja odazvao se malen broj Zadrana. Podsjećamo, povod prosvjedu je sutrašnji izlazak Darka Kovačevića Daruvarca iz pritvora bez mjera opreza.

Oni koji su se okupili rekli su kako je žalosno da je došao tako malen broj ljudi te da mnogi misle kako se njih to ne tiče jer se nije dogodilo u njihovoj kući. Navode kako pravosuđe ne reagira, čak i na društvu vrlo neugodne i opasne situacije te kako je očito da ne postoji politička volja da se to rješava. Jedini način na koji se može utjecati na politiku su prosvjedi, smatra jedan od okupljenih građana.

Na prošli prosvjed koji su civilne udruge organizirale nakon što je Darko Kovačević Daruvarac izašao na slobodu odazvalo se oko tisuću Zadrana. Jučer je Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru potvrdilo da Daruvarcu sutra istječe rok za zadržavanje u pritvoru te da mu se ne mogu odrediti mjere opreza. Stoga će on pravomoćnu presudu u slučaju teškog ozlijeđvanja 18-godišnje Zadranke čekati na slobodi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.