Hrvatski radio

Radio Zadar

Ovog vikenda 5. Outdoor festival

23.09.2022.

12:22

Autor: Božidar Kolega

Preko

Preko

Foto: - / -

Zaljubljenike u sport i prirodu sigurno veseli vijest o novom petom izdanju Zadar outdoor festivala koji se ovog vikenda održava na otoku Ugljanu, u Preku.  

Pripremati novo izdanje festivala veselilo je i same organizatore:

Ove godine smo baš sve s veseljem pripremali zato što smo si malo dali oduška u smislu da sve ono što smo htjeli prije napraviti ,a nismo mogli sad smo napravili.

Iva Bencun, organizatorica

Što sudionike očekuje?

Oni koji nas prate znaju da imamo neke osnovne natjecateljske discipline. To su u subotu trailovi, 5, 12, 18 kilometara, a u nedjelju natjecanje u SUP-u, kajaku, inače i u penjanju koje smo prebacili na subotu, ali osim toga imamo i besplatne radionice i evo ove godine smo baš dosta toga osmislili za klince, izuzetno nam je drago da se čim više njih priključuje.

Iva Bencun

Kakvo je bilo zanimanje za ovogodišnji outdoor festival?

Interes je jako velik. Zato što vjerojatno ljudi su željni izaći vani, biti na zraku i proveseliti se. Upravo smo primijeti da puno njih koji su tu se zatekli sada gledaju što se ima, što se u regiji može raditi i onda vide da mi ovo organiziramo i oduševljeni su takvom ponudom tako da nam se rado pridružuju.

Iva Bencun

Uz Pašman i Škraping i Ugljan, posebno Općina Preko sve više postaje destinacija za avanturistički i sportski turizam

Oni isto tako putem turističke zajednice brendiraju cijeli otok kao avantura otok, dakle baš idu u tom smjeru aktivnog odmora za što i mi smatramo da je ova zadarska regija idealna.

Iva Bencun

prilog Božidara Kolege

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.