Hrvatski radio

Radio Zadar

Pacijentica iz Zadarske županije ipak negativna na koronavirus?

28.05.2020.

12:28

Autor: HRT Radio Zadar

Pacijentica iz Zadarske županije ipak negativna na koronavirus?

Pacijentica iz Zadarske županije ipak negativna na koronavirus?

Foto: - / -

Posljednji rezultati testiranja pacijentice iz Zadarske županije pokazali su da je ipak negativna na koronavirus, stoji u najnovijem priopćenju Stožera civilne zaštite Zadarske županije .

Kako su objasnili iz stožera, 71-godišnja pacijentica početkom travnja oboljela je od COVID-a 19. Kontrolno testiranje napravljeno krajem travnja dalo je potom negativne rezultate. No, pacijentica se jučer zbog temperature javila u zadarsku bolnicu te je ponovno testirana na koronavirus i rezultat je bio pozitivan, o čemu je stožer jutros izvijestio u priopćenju za medije. No, novo testiranje napravljeno jutros dalo je ponovno negativne rezultate. Kako se radi o specifičnom slučaju još jedan uzorak pacijentice poslan je u Hrvatski zavod za javno zdravstvo na Odjel za izravnu virološku dijagnostiku radi daljnjeg praćenja epidemioloških i dijagnostičkih mjera i radnji, stoji u posljednjem priopćenju Stožera Civilne zaštite Zadarske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.