Hrvatski radio

Radio Zadar

Pada zadnja klapa na snimanju serije "Nestali"

27.06.2019.

17:42

Autor: HRT Radio Zadar

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Foto: - / -

U napuštenoj tvornici glinice kod Obrovca noćas će se snimiti zadnja klapa nove dramske serije HRT-a "Nestali". Snimanje je na području zadarskog zaleđa trajalo manje od dva mjeseca .

Četiri povezane ratne priče u produkciji Hrvatske radio televizije i "Clinica studija" doprinos su obilježavanju 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, kojom su oslobođena okupirana područja i kojom je označen kraj Domovinskog rata.

"Nestali" su mini dramska serija od četiri povezane epizode u trajanju 50 minuta. Priča je to o šestorici hrvatskih vojnika, koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ograničenog zahvata, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice. Duboko u neprijateljskom položaju jednim će nepromišljenim, ali odlučnim potezom pretvoriti svoj povratak na hrvatski teritorij u nemoguću misiju. Daleko od glavnih ratnih  sukoba, pokušavaju pronaći put kući, te svjedoče o životu koji su ostavili iza sebe, ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi.

 

Scenarist i producent Joško Lokas

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.