Hrvatski radio

Radio Zadar

Padne li Peronji novi natječaj za pročišćivač - past će i on

16.09.2020.

12:05

Autor: F. Matijević

Ilustracija - foto: Filip Brala/PIXSELL

Ilustracija - foto: Filip Brala/PIXSELL

Foto: - / -

Današnja sjednica Gradskog vijeća održana je na Novom kampusu kako bi se udovoljilo protuepidemiološkim mjerama, a započela je uobičajenim Aktualnim satom.

Bilo je govora o tome koliko je benzinskih postaja potrebno gradu, kakva će biti budućnost spomenika prvoj ćeliji Komunističke partije u Zadru, a povela se i rasprava o kvaliteti života mještana Ričina i Smiljevca. 

Problem je poznat, neugodni mirisi koji se šire iz tamošnjeg pročišćivača. Vijećnik Akcije mladih Kristijan Kotlar smatra da bi zbog toga stanovnici trebali plaćati nižu komunalnu naknadu jer nisu u ravnopravnom položaju sa Zadranima u drugim naseljima. Gradonačelnik Branko Dukić istaknuo je da je natječaj za nadogradnju pročišćivača odgođen te usput komentirao budućnost Grge Peronje koji je na čelu Odvodnje: I sam naš direktor zna ako mu opet padne taj pročišćivač, past će i on - rekao je gradonačelnik Dukić. 

Više u tonskom zapisu.

Vijećnik Kotlar i gradonačelnik Dukić - tonski isječak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.