Hrvatski radio

Radio Zadar

Pag - ime je novog tankera Tankerske

03.08.2015.

12:51

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pag – ime je novog tankera Tankerske next generation. Ugovor za gradnju potpisan je prije nekoliko dana i bit će to šesti brod u floti zadarske tvrtke koja je u samo godinu dana prošla veliku preobrazbu.

Rast vozarina, veći prihodi, prepoznatost na svjetskom tržištu, razlog su zadovoljstva u Tankerskoj , ističe predsjednik uprave John Karavanić:   

Jedan od indikatora toga svega je što je potražnja za ovakvim brodovima baš  iz naše flote velika, da su uspjesi koje smo napravili u smislu zapošljavanja ovih brodova, i ajmo reći da ja sa svoje pozicije mogu reći da sam prilično zadovoljan.  

Nakon što je 27. srpnja održana primopredaja Zoila, dva dana poslije dogovorena je gradnja još jednog tankera:

Okončali smo i te pregovore i sada s još većim zadovoljstvom mogu reći da ćemo do konca godine imati ukupno 6 brodova. Najnovija prinova u floti bit će brod Pag, čija isporuka se očekuje u studenom ove godine.

Što dalje:

Moramo ono što bi se reklo, kolokvijalno, stati malo na loptu. To je jedan veliki zamah koji smo napravili. U manje od godinu dana smo uspjeli zaokružiti tu flotu, na respektabilnih 6 jedinica. Mislim da sad treba uhvatiti malo daha, posložiti stvari kako treba i onda razmišljati o tome što dalje.   

Također ističe:

Ne samo da se postiže ekonomski efekt za društvo kao Tankerski next generation nego je definitivno ovo i jedna ulaznica za naše ljude, naše pomorce iz ovog kraja koji će biti zaposleni na ovim brodovima. Tankerska next generation kao i Tankerska plovidba još uvijek zapošljava hrvatsku posadu i s time se ponosimo. To je opet prilika za gospodarski razvoj regije.   

Posebno veseli što ovako dobri rezultati dolaze samo 5 mjeseci nakon inicijalne javne ponude dionica te su ističu u Tankerskoj next generation – dobar vjetar u leđa zadarskoj tvrtki. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.