Hrvatski radio

Radio Zadar

Pag: Vjerskim turizmom do kvalitetnije turističke sezone

17.07.2020.

11:02

Autor: Božidar Kolega

Foto/ Ines Grbić

Foto/ Ines Grbić

Foto: - / -

Iako se još uvijek zapravo ne zna kako će završiti ova turistička sezona, ovo krizno vrijeme prilika je i za već dugo traženo unaprjeđenje kvalitete naše turističke ponude .

Osim kupališnog turizma gostima moramo ponuditi i druge specifične oblike turizma koji jamče goste veće platežne moći, te popunjavaju pred i post sezonu koja nam je i prije korona krize bila tanka. U gradu Pagu, tako osim pustolovnog turizma namjeravaju razvijati i vjerski turizam kojem su vrata dodatno otvorena jedinstvenom relikvijom Svetog trna. 

 

Benediktinski samostan Svete Margarite najvažniji je za razvoj vjerskog turizma u Pagu u kojem je prošle godine otvorena izložba paške čipke i Stalna izložba crkvene umjetnosti.

 

O Svetom trnu

Kaže direktorica Turističke zajednice Grada Paga Vesna Karavanić. Časne sestre prošle su godine na natječaju dobile i  financijska sredstva za digitalizaciju paške čipke te bi se postavio jedan novi, moderni vid izložbe:

 

O izložbi

U planu je također:

 

O dodatnoj ponudi samostana Sv. Margarite

Prilika za razvoj vjerskog turizma je i obnova franjevačkog samostana u Pagu gdje će:

 

O ponudi franjevačkog samostana

U razgovorima s gradom Pagom i ministarstvima turizma i kulture nastoji se pronaći način te izvor financiranja kako bi se ovi planovi ostvarili, da bi se turizam u gradu Pagu podigao na još višu razinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.