Hrvatski radio

Radio Zadar

Pag: Vjetar nosio suncobrane, a more poplavilo rivu

01.08.2016.

15:00

Autor:

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jako nevrijeme koje su meterolozi i najvljivali, na zadarskom je području najteže pogodilo grad Pag. U vrlo kratkom vremenu podigla se razina mora, pa su vatrogasci morali intervenirati više puta. Očevici kažu kako je vjetar nosio sve pred sobom.

Najprije se zacrnilo nebo, a onda je počeo puhati jak vjetar. Nosio je sve pred sobom, no srećom nije dugo trajalo, rekla nam je jedna Pažanka. No, onima koji su zbog prelijevanja mora morali spašavati svoje brodice, te štandove s paške rive, činilo se kao da nema kraja nevremenu. Morali su intervenirati i vatrogasci. 

Djelovali smo na četiri intervencije. Među ostalim smo spašavali brodicu, koću, dok je osam-devet brodica potopljeno. Na dijelu starih magazina soli na Pagu dva vozila su stalno crpila vodu, kako bi zaštitili jedan dio magazina, te dvije izložbe koje su postavljene unutar magazina, rekao nam je Jure Orlić, predsjednik DVD-a Pag.

Dodao je kako je jedna strana državljanka lakše ozlijeđena. Ona se, pokušavajući spasiti svoju omanju jahtu uslijed udara o rivu, lakše ozlijedila. No, pomogli su joj vatrogasci, koji su je izvukli s jahte. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.