Hrvatski radio

Radio Zadar

Pala banda kradljivaca izvanbrodskih motora

01.02.2013.

12:22

Autor: bk

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Trojica muškaraca posljednjih nekoliko mjeseci u 5 priobalnih županija ukrali 118 izvanbrodskih motora koje su preprodavali u Bosni i Hercegovini. U Zadarskoj županiji ukradeno 47 motora.

Ovih je dana završila višemjesečna zajednička akcija 5 policijskih uprava na moru koja je rezultirala uhićenjem 4 osobe koje se sumnjiče za krađu i preprodaju ukradenih motora.  19-godišnjak, 38-godišnjak i 46-godišnjak, svi bosanskohercegovački državljani, sumnjiče se da su od listopada prošle godine do kraja siječnja ove godine na području Istarske, Primorsko-goranske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije ukrali 118 izvanbrodskih motora različitih marki i jačine.

Osumnjičeni bi nakon pronalaska pogodnog mjesta uz more s lokalnom lučicom ili privezištem za brodice krali izvanbrodske motore, koje bi prevezli kod osumnjičenog 50-godišnjaka iz Gradišta na skladištenje. Nakon toga bi zbog preprodaje prevozili  ukradene motore preko granice u Bosnu i Hercegovinu.  Na području Zadarske županije lopovi  su ukrali 47 motora.

Glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan kaže kako je najviše motora ukradeno jedne noći prošle godine u Posedarju iz mjesne lučice.

 

Tada je ukradeno 11 izvanbrodskih motora vrijednih preko 100  000 kuna, zatim smo zabilježili krađe ove godine na području Privlake i na području Biograda kada je u dvije krađe ukradeno po 7 motora.

 

Objašnjava da je policija s obzirom na okolnosti pod kojima su krađe počinjene odmah posumnjala da se radi o dobro organiziranoj skupini koja se isključivo bavi ovim poslom za koji su dobro pripremljeni.

 

Isto tako informacije s terena su govorile da se te krađe događaju na područjima drugih policijskih uprava, zbog čega su se i ove policijske uprave udružile i provele zajedničku koordiniranu akciju koja je trajala mjesecima i napokon rezultirala hvatanjem tih počinitelja tako da možemo slobodno reći da vlasnici izvanbrodskih motora  na našem području , a i na skoro cijeloj obali mogu odahnuti, rekao nam je Elis Žodan.

Policija će nastaviti istragu preko Interpola jer se sumnja da je još osoba umiješano u slučaj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.