Hrvatski radio

Radio Zadar

Paleka: Nisam izabran zbog gradonačelnika Dukića

12.09.2018.

12:51

Autor: Filip Buzov

Snimio: Ž. Kapelari/HRT

Snimio: Ž. Kapelari/HRT

Foto: - / -

Na kritike javnosti i dijela medija kako je izabran na čelno mjesto zadarske Turističke zajednice jer je dobar prijatelj gradonačelnika Dukića, kao i da ne dolazi iz struke - za naš program osvrnuo se - prozvani Mario Paleka.

Mario Paleka diplomirani kineziolog novi je direktor Turističke zajednice Grada Zadra. Nakon jučerašnjeg višesatnog predstavljanja 7 kandidata Turističko vijeće, koje je ovog puta vodio predsjednik Vijeća zadarski gradonačelnik Branko Dukić, odlučilo se tajnim glasovanjem za Paleku.

Dan nakon odluke Turističkog vijeća koja je dočekana s velikim interesom zadarske javnosti kaže kako je spreman za obavljanje te funkcije.

Gosp. Paleka kako se osjećate dan nakon Odluke ?  Hvala lijepo na pozivu, i hvala na ukazanom povjerenju Turističkog vijeća. I sami ste bili svjedoci kako su to mediji poprilično pratili, i da je to izazvalo velik interes javnosti. Osjećam se ugodno, ali želim i opravdati ukazano povjerenje.

Znamo kako je bilo dosta kandidata za to čelno mjesto zadarskog turizma. Kako se nosite sa svim kritikama koje su kroz medije svih ovih dana izlazile u javnost, od toga da niste iz struke, kao i da na to mjesto dolazite zbog prijateljskog odnosa s gradonačelnikom Dukićem ?

Prije svega, ja bi postavio pitanje što je to zapravo struka u turizmu, mislim da tu možemo govoriti o širokom pojmu, to bi trebalo prvo definirati, odnosno oni koji se bave turizmom dobro znaju da niz aspekata čini turizam kao takav. A što se tiče prijateljstva s gos. Dukićem mislim da to nema nikakve veze s mojim odabirom, i smatram kako su svi kandidati imali jednaku šansu kao i ja, što je na kraju pokazalo i glasovanje , ovim putem htio bi i čestitati svim kandidatima. 

Evo sami ste rekli kako ste dobili potporu Vijeća, izabrani ste. Zadarski turizam raste iz godinu u godinu, sezona se produžuje,isto tako Županija je dovoljno razvijena da možemo nuditi razne sadržaje, od alpinizma na Paklenici do nautičkog turizma na Kornatima,tu je kruzerski turizam. Što ste ponudili kroz svoj program, koje su vam glavne smjernice ? 

Što se tiče Zadra, on zaslužuje jako puno kada je turizam u pitanju, kao i žitelji ovoga grada. Zbog svega toga, to je velika odgovornost svih subjekata uključujući Turističku zajednicu, da opravdamo njihova ulaganja, odnosno da imaju povjerenje u nas, želimo raditi na produljenju sezone, da tu uključimo sve oblike turizma koje možemo u gradu. Da sve podigne na jedan viši nivo, da ponudimo jednu kvalitetu koja će gostu ponuditi sve ono što očekuje i tokom cijele godine. Mislim da grad zaslužuje puno kvalitetniji kulturni turizam, imamo bogatu tradiciju i povijest, također treba razvijati i sportski turizam, tu imamo velik potencijal, tu naravno ne mislim samo na potencijale grada, već na cijelu sliku, od blizine aerodroma ... tu vidim i dobru suradnju s županijskom TZ. 

Na samom početku rada, želim vam puno uspjeha i otvoren odnos s medijima. 

Hvala, ono što odgovorno tvrdim bit ću dostupan svim medijima. Njihova uloga je važna, dobra i loša kritika je dobrodošla, ono što mogu reći da ću zajedno sa suradnicima dati sve od sebe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.