Hrvatski radio

Radio Zadar

Paleka: Vrijeme pandemije trebalo je iskoristiti za podizanje kvalitete. I dalje nemamo dovoljno hotela.

11.07.2022.

12:18

Autor: Suzana Dražić

Sezona uspješna, neka tako ostane do kraja

Sezona uspješna, neka tako ostane do kraja

Foto: Sime Zelic / Pixsell

Zagazili smo u špicu sezone, pred nama su "najjači" mjeseci turizma. Nakon uspješne predsezone Zadar očekuje i srpanjske rekorde. "Zadar ovih mjeseci živi turizam i rezultati su fantastični". Tako stanje turizma na području grada ocijenjuje prvi čovjek Turističke zajednice Zadar, Mario Paleka, ali, smatra, moglo se bolje iskoristiti vrijeme prethodne dvije pandemijske godine.

Kritiku direktor TZ- Zadar upućuje na račun podizanja kvalitete usluga u turizmu, a prvenstveno misli na nedostatak hotelskih kapaciteta:

 

Zadru i dalje nedostaju hoteli. Apeliram na one koji imaju potencijal odnosno resurse za otvaranjem hotela ili pak prenamjenu hotela u višu kategoriju. Zadar, kao jedna od vodećih destinacija na Jadranu, nema hotel s 5 zvjezdica.

Mario Paleka, direktor TZ-a Zadar

Unatoč nedostatku hotela Zadar ostvaruje izvrsne turističke rezultate. "Četiri posto više noćenja u lipnju nego  rekordne 2019. pokazatelj su i nastavka sezone  i izvrsnih rezultata u srpnju i kolovozu", kaže Paleka. A koliko je zanimanje za Zadar i okolicu i sadržaje koje nude provjerili smo u atraktivnom prostoru palače Cedulin u kojoj je smješeten TIC, koji ima više od 300 posjeta dnevno, ne računajući brojne upite gostiju preko interneta i društvenih mreža. Voditeljica TIC-a Morana Papić  ističe kako turisti sve više traže čisto, plavo i zeleno, povratak zdravlju i prirodi:
Morana Papić, voditeljica TIC-a Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.