Hrvatski radio

Radio Zadar

Pametna obrana u Zemuniku na milenijskoj fotografiji Šime Strikomana

03.06.2015.

09:02

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovo je bila 468. milenijska fotografija Strikomana koji je istaknuo kako od početka bavljenja snimanjem ima odličnu suradnju sa MORH-om i OS RH od kojih je dobivao potporu za snimanjem iz zraka.

Ovo je jedinstvena fotografija jer ima internacionalno značenje i sigurno će zauzeti značajno mjesto u sveukupnoj zbirci milenijskih fotografija kojima su zabilježeni značajni događaji i manifestacije u RH u proteklih 15 godina rada, naglasio je Strikoman. 

Deseti jubilarni tečaj ovjekovječen je sudjelovanjem svih sudionika tečaja, a u kadru su bili izloženi hrvatski helikopteri Mi-171 Sh i BELL-206 B te češki borbeni helikopter Mi-24.

Ciklus osposobljavanja multinacionalnih helikopterskih posada pokrenut je 2012. sa zadaćom pripreme timova koji su obučavali pripadnike Afganistanskog ratnog zrakoplovstva u operaciji potpore ISAF, a nastavljen je kroz pružanje savjetničke uloge zemalja sudionica ovog projekta kroz misiju potpore miru Odlučna potpora (Resolute Support) u Afagnistanu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

6 h

Nadin 2022

Kušanje vina