Hrvatski radio

Radio Zadar

Pao pri pokušaju provale u kamper, pritvoren i kazneno prijavljen za tešku krađu

29.06.2022.

09:51

Autor: tp

default error photo

Zadarska policija pritvorila je i osumnjičila 19 godišnjaka da je 11. lipnja pokušao provaliti u kamper talijanskih turista koji su ga pri provali zatekli pred vozilom i prijavili. Iako se mladi provalnik udaljio. policija je u blizini mjesta događaja zatekla automobil zagrebačkih tablica i posumnjala da je vozilo korišteno pri provali. Nakon toga je identificirala i provalnika. Po završetku kriminalističkog istraživanja 19 godišnjak je kazneno prijavljen državnom odvjetništvu 

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za tešku krađu.

Njega se sumnjiči da je je 11. lipnja u poslijepodnevnim satima u Zadru, na parkiralištu ispred trgovačkog centra u ulici Bleiburških žrtava, provalio u kamper vozilo u vlasništvu 62-godišnjeg državljanina Italije, pri čemu su ga zatekli vlasnici te se osumnjičeni udaljio u nepoznatom, dok su strani državljani pozvali policiju.


Policijski službenici su u blizini mjesta događaja zatekli osobno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka, za koje se sumnja da je je korišteno pri izvršenju kaznenog djela, koje je prevezeno u prostorije policije.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 19-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Vijesti Radio Zadra

Iz sata u sat od 08.00 - 20.00 h poslušajte što se događa u svijetu i na području naše regije

Poslušajte u Slušaonici