Hrvatski radio

Radio Zadar

Pao rebalans proračuna! KK Zadar ostao bez 3 milijuna kuna

27.10.2021.

15:27

Autor: Filip Matijević

foto: Dino Stanin/PIXSELL

foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

NOVO: Košarkaški klub Zadar ostao je bez 3 milijuna kuna iz rebalansa gradskog proračuna. Prijedlog rebalansa proračuna dobio je 10 glasova HDZ-ove koalicije, dok je 14 vijećnika bilo protiv. Suzdržan je bio Damir Biloglav iz Domovinskog pokreta.

STARO: Glavna tema današnje sjednice Gradskog vijeća grada Zadra jest rebalans proračuna. Klub vijećnika SDP-a bi podržao rebalans i povećanje proračuna za gotovo 15 milijuna, ali pod uvjetom da Košarkaški klub Zadar ne dobije 3 milijuna kuna. Umjesto toga, čelnik SDP-a Daniel Radeta podnio je amandman kojim se predlaže da se taj iznosi podijeli umirovljenicima kao božićnica i kao pomoć osnovnoškolcima koji žive u riziku od siromaštva. Gradonačelnik Branko Dukić odbio je predloženi amandman ističući iznos koje Grad izdvaja za spomenute kategorije umirovljenika i djece koja žive u riziku od siromaštva, a najavio je da će se taj iznos i povećavati. 

Radeta i Dukić o rebalansu

Ruke sedmero vijećnika s liste Enija Meštrovića neće podržati rebalans proračuna grada Zadra kojim bi Košarkaški klub Zadar trebao dobiti 3 milijuna kuna. Istaknuo je Meštrović kako nisu ispoštovani dosadašnji uvjeti te je postavio uvjete za ubuduće. Prije svega traži neopozivu ostavku Branimira Longina ili Željka Žilaveca: 

Meštrović o rebalansu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.