Hrvatski radio

Radio Zadar

13:04 / 04.09.2015.

Autor: Vladimir Šetka

Pao s 1,1 kg kokaina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska policija je u srijedu navečer na odmrištu Nadin autoceste A 1 zaplijenila više od kilograma kokaina vjerojatno vrlo visoke čistoće.

Kombi njemačkih nacionalnih oznaka policija je zaustavila u srijedu oko 21 sat na odmorištu Nadin u smjeru Splita. Tijekom redovite policijske kontrole prometa, policijski pas je nanjušio drogu, pa je 45-oogodišnji vozač iz Posušja odmah isključen iz prometa, a vozilo prevezeno u krug Policijske uprave. Krijumčari su pokušali dobro prikriti drogu, kaže voditelj odjela kriminaliteta PU zadarske Tomislav Kristić.

Droga nije bila namijenjena zadarskom tržištu, a kako je riječ najvjerojatnije o vrlo visokoj čistoći kokaina na ilegalnom bi narko-tržištu mogla doseći cijenu i do milijun i pol kuna. Krijumčari su drogu nabavili u Njemačkoj. U kombiju su bila i šestorica radnika, koji su se vraćali u Posušje s rada u Njemačkoj. Utvrđeno je kako nitko od njih nije imao veze s krijumčarenjem droge. Vozač je uhićen i priveden pritvorskom nadzorniku. A kako je najavio novi šef zadarske krim - policije, kriminalci bi mogli sve češće završavati u zatvoru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.