Hrvatski radio

Radio Zadar

Paški gradonačelnik: "Upozoravali smo da sustav nije dobar"

03.03.2019.

14:06

Autor: S. Jakšić Mandić- Ž.Morović Rudić

foto: otok-pag.hr

foto: otok-pag.hr

Foto: - / -

Sukladno prijedlogu ministrice Murganić, za sutra u 10 sati sazvana je sjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Zadar. Očekuje se da će Vijeće do tada dobiti izvješće o provedenim nadzorima. U međuvremenu iz grada Paga upozoravaju kako sustav socijalne skrbi treba mijenjati.

Za čitav otok  mamo jednu socijalnu radnicu koja dolazi iz Zadra kazao nam je paški gradonačelnik Ante Fabijanić Njekulin :  U ono vrijeme dok je radila naša bivša djelatnica u uredu za soc skrb to je štimalo , ona je bila sa svakim posebno upoznata. Socijalnu skrb imamo preko grada Zadra odnosno Zadarske županije i tu je malo zaštekalo. Upozoravali smo da nismo zadovoljni s tim, ali evo...Imamo jednu jedinu socijalnu radnicu i ona je ta koja dolazi iz Zadra. To je loše za ovaj grad. Svih ovih godina imali smo našu djelatnicu koja je sustavno bila s ljudima. I to je ono na čemu bi se trebalo poraditi u budućnosti - kaže za HRT Fabijanić. Dodaje kako je obitelj koju je zadesila tragedija grad u zadnje dvije godine pomogao s 28-30 tisuća kuna.

Priča je uznemirila Pag. Zato sutra i u Osnovnu školu Jurja Dalmatinca  stižu stručnjaci, kazala je ravnateljica Željka Zubović : Da se djeci dozvole emocije, da se dozvoli pokazivanje emocije tijekom cijelog dana, tijekom današnjeg dana, a onda će u ponedjeljak tim psihologa izaći na teren.

Sutra je dan D i za ravnateljicu Centra za socijalnu skrb Zadar Vesnu Burčul. Upravno vijeće će pregledati izvješće inspekcije, o njemu raspraviti te tražiti njezino očitovanje. Dobra vijest je da se ozlijeđena djeca dobro oporavljaju. Sedmogodišnja djevojčica  koja je u KBC-u Zagreb sutra ili prekustra mogla bi s intenzivnog odjela biti premještena na bolnički. Pedijatar Toni Matić: Što se tiče daljnih operacija u području prijeloma lubanje i oko ustiju to će se odlučiti kad će ić na operaciju u nekakvim sljedećim tjednima, al nije nužno da odmah ovih dana ide na operaciju.  Troje djece u dobi od tri, pet i osam godina, koji su na liječenju u Općoj bolnici Zadar,  prema posljednjim informacijama, oporavljaju se prema očekivanjima.

 

Paški gradonačelnik A. Fabijanić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.