Hrvatski radio

Radio Zadar

Pašman: Utopio se 50-to godišnjak, okolnosti tragedije se istražuju

05.01.2015.

15:11

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jutros oko 9.00 sati nakon dojave očevidaca kako je na plaži u Kraju, na otoku Pašmanu uočena nasukana brodica s upaljenim motorom pokrenuta je akcija traganja i spašavanja. Nažalost već nakon sat vremena, oko 10.05 dojavljeno je o pronalasku tijela u škrapama na sjevernoj strani otočića Čavatul. Uvrđeno da pripada nestalome hrvatskom državljaninu, inicijala D.B. rođenom 1965. godine, čiji je brod jutros pronađen nasukan, a čija je obitelj potvrdila da se jutros s Pašmana uputio za Biograd.

U ranim prijepodnevnim satima nedaleko otoka Pašmana u okviru potrage pronađeno je tijelo utopljenika.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, MRCC u Rijeci zaprimila je jutros u 9.00 sati dojavu očevidaca putem Županijskog dojavnog centra 112 Zadar o pronalasku brodice sa upaljenim pogonskim strojem nasukana na plaži Kraj, na otoku Pašmanu. Odmah po dojavi Središnjica je pokrenula koordiniranu akciju traganja i spašavanja s Lučkom kapetanijom Zadar, Pomorskom policijom i Obalnom stražom čija plovila su odmah po dojavi krenula u potragu, kojoj su se vlastitim plovilima pruključili i lokalni mještani.

Provjerom podataka djelatnici zadarske Kapetanije utvrdili su da nasukana brodica dužine 5.50 metara, luke upisa Biograd na moru pripada hrvatskom državljaninu, čija obitelj je potvrdila da je nestali jutros brodicom isplovio Pašmana prema Biogradu na moru te da nemaju daljnih saznanja o nestalome.

Nedugo nakon potrage, u 10.05 sati MRCC Rijeka zaprimila je gotovo istovremeno dojavu zadarske Kapetanije, Pomorske policije i pripadnika Obalne straže o pronalasku tijela u škrapama na sjevernoj strani otočića Čavatul. Utvrđeno je da pripada nestalome hrvatskom državljaninu D.B. (rođen 1965. godine), čija brodica je jutros pronađena nasukana i napuštena. 

Istraga o uzrocima stradavanja dalje će se provoditi u okviru policijskih nadležnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.