Hrvatski radio

Radio Zadar

Pašman: Za uređenje parkirališta 250.000 kn

03.07.2022.

11:56

Autor: HRT Radio Zadar/otokpasman.hr

Ugovor za parkiralište

Ugovor za parkiralište

Foto: otokpasman.hr / -

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Šime Erlić jučer je načelniku Općine Pašman Krešimiru Ćosiću uručio ugovor iz Programa razvoja otoka u 2022. Riječ je o projektu Regulacije prometa u mirovanju u iznosu od 250.000 kn.

Predmet projekta je uređenje makadamske površine koja se koristi za parkiranje, a zahvatom će biti obuhvaćene k. č. u k. o. Pašman: u ulici Božina će se urediti 4 parkirališna mjesta, u ulici Malinišće 26 parkirališnih mjesta, u ulici Obala tamarisa 107 parkirališnih mjesta te u ulici Jasenice 38 parkirališnih mjesta. 


Ukupno je predviđeno 175 parkirališnih mjesta, od toga 8 za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti, a u ulici Malinišće je planirano 14 parkirališnih mjesta za motore. Ukupni troškovi projekta su procijenjeni na 937.000 kn.


– Ovom prilikom čestitao bih načelniku na uspješnom privlačenju sredstava u Općinu Pašman, i kako sam imao prilike uvjeriti se cijelom nizu projekata koji se realiziraju i trenutno pripremaju za novu omotnicu EU sredstava. Otoke očekuje nikad veća omotnica sredstava kojima se želi povećati kvaliteta života za otočane, ali i učiniti otoke održivijim i energetski učinkovitijim, izjavio je prilikom uručivanja ugovora državni tajnik Erlić.


Na području Zadarske županije ovim programom financira se 13 projekata na otocima ukupne vrijednosti 3,78 milijuna kuna.

Parkiralište u Pašmanu

Parkiralište u Pašmanu

Foto: otokpasman.hr / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.