Hrvatski radio

Radio Zadar

Pašmanci nezadovoljni trajektom

16.06.2016.

12:42

Autor: Žana Ljuština

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Treću godinu zaredom trajekt Prizna, u poslijepodnevnim satima, prometuje na liniji Biograd - Tkon i obratno. No sezonskim pojačanjem otočani nisu zadovoljni. Iako je ove godine na trajektu bez salona za putnike izgrađena nadstrešnica. Tvrde, Prizna je trajekt isključivo za automobile.

Trajekt Prizna i ovogodišnje je sezonsko pojačanje na liniji Biograd Tkon. Loša je to vijest za Pašmance.

Ne da ja nisam zadovoljan. ovo je katastrofa za naš otok Pašman i za Tkon. - kaže Mario Titulić.

Čitav je otok nezadovoljan. Nekidan je bila kiša, svi smo bili mokri. Cerada se napunila vodom, sve po nama katastrofa. - žali se Božidar Kapović.

Upravo je "cerada" ili kako u Jadroliniji kažu "sunčana terasa" ovogodišnja novina na brodu, kako bi se putnici mogli skriti od prejakoga sunca ili kiše. No nije se svima jednostavno popeti na terasu.

Pogledajte gdje stoje umorni i stariji ljudi...nekidan je padala kiša..sve po nama. A traže da ostanemo na otoku, gledajte što su nam usred sezone priredili. Katastrofa. Mi to nismo zaslužili. - govori nam Jadranka Kuštera.

Nije odgovarajuće što se tiče putnika jer nemamo di sisti. što se tiče auta njima odgovara. Može primiti 50 auta bez problema. - kaže Milorad Ivanović.

Brodska negodovanja nisu mimoišla ni posadu broda.

Ja sam na brodu. čujem i one kojima se brod sviđa, ima i negodovanja ali to su priče koje se ponavljaju na svim linijama. - kaže Tanis Seršić, zapovjednik broda.

Ti kojima se brod sviđa uglavnom su oni koji ga rijetko koriste. Turisti.

Ja danas se prvi put vozim njime, čini mi se lijepo, primi puno više vozila. - ističe Zagrepčanin Anton.

Dobro je, na brodu smo, tak da mora biti vjetra. - kaže Iva iz Velike Gorice.

Stara tkonska trajekta luka izgrađena je prije 40 godina. Veliki trajekti ovdje jednostavno ne mogu pristati.

Dolazio je Juraj Dalmatinac ali nije mogao pristati , ovo što moremo smo dobili. Priznu. Nama je najvažnije gužva ovdje nestane, da putnici imaju gdje sjesti, 15 minuta vožnje nije problem. - objašnjava Goran Muščet, načelnik općine Tkon.

Ono što svima treba jest malo strpljenja. Za dvije godine trebala bi biti dovršena nova trajekta luka u Tkonu, najavljuje tkonski načelnik. I vožnja novijim, prilagođenim trajektom tada će biti ugodnija.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.