Hrvatski radio

Radio Zadar

Paunović Modriću predvidio karijeru u Realu

09.07.2018.

12:02

Autor: Maja Savić

Miško Paunović i Luka Modrić

Miško Paunović i Luka Modrić

Foto: - / -

Grad košarke Zadar dao je čak četvoricu Vatrenih. Od njih dvojicu, Luku Modrića i Danijela Subašića trenirali su i zadarski treneri a jedan od njih predvidio je Modriću karijeru u kraljevskom klubu. Uoči polufinalne utakmice sa Englezima potražila ih je Maja Savić

Čak četvorica Vatrenih su Zadrani, Šime Vrsaljko, Domagoj Livaković, Luka Modrić i Danijel Subašić. Dvojicu potonjih trenirali su i zadarski treneri dok su se polako pripremali za nastavak karijere u inozemnim klubovima a onda i stalni postav reprezentacije. Bježeći pred ratnim nedaćama na samom početku 90 tih, obitelj Modrić nekako se iz zadarskog zaleđa uspjela preseliti u Zadar a mali Luka sa sedam godina počeo trenirati kod Miodraga Miška Paunovića, trenera koji je odmah primjetio njegov vanredni talent.

" Odmah se vidio njegov raskošni talent, imao je nešto što se nije moglo naučiti, nešto što je urođeno. Imao sam 200 do 300 dječaka u generaciji i on je odskakao od svih po talentu".

Bio je tih i miran, volio se igrati i šaliti sa vršnjacima i djeca su ga spontano prihvaćala i voljela. Spontano se u neko doba i nametnuo kao vođa, prisjeća se Paunović:

" Strašno je volio trenirati, nije mu smetalo ni što padaju granate, nije izbjegavao treninge i vidjelo se da mora uspjeti."

Danijel Subašić pak, naša hobotnica za penale, još je jedan dragulj sa zadarskih Stanova kojeg je pak prvi na gol stavio trener Stanko Mršić znajući za njegovu svestranost i kao igrača:

" Bio sam trener koji je prvi na vrata stavio Subašića u utakmici, mislim da je bila utakmica protiv Varteksa. On bi često znao igrati posebno dan poslije utakmica. Bio je dobar strijelac, dobar dribler, imao je dobar šut što se vidi kada prima loptu bez ikakve bojaznosti".

Mršić dodaje kako je optimista što se tiče ishoda Hrvatske u polufinalu.

" Već smo ih pobijeđivali i sigurno da je atmosfera u svlačionici i timu fenomenalna, tu nema nijednog mangupa."

I dok je nastajao ovaj tekst stigla je informacija iz Rusije kako je kapetan reprezentacije Luka Modrić dobio u gradu Kazanju, veliki mural uz najveće nogometne zvijezde današnjice, Messia, Ronalda i Neymara. Nekada davno početkom 90 tih trener Miško Paunović vidjevši malog plavokosog sa loptom predvidio mu je svjetsku slavu:

" Sada se ne sjećam točno jesam li predvidio Real ili Barcelona ali istina je da sam to kazao".

Grad košarke dao je nogometnom svijetu najboljeg veznjaka svijeta te vjerojatno najboljeg vratara ovog svjetskog prvenstva.

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.