Hrvatski radio

Radio Zadar

"Pazi što govoriš"

02.03.2020.

10:56

Autor: S. Dražić

foto: pr

foto: pr

Foto: - / -

Zadarsko Kazalište lutaka najavljuje novu predstavu pod nazivom „Pazi što govoriš" koja će premijerno biti izvedena u srijedu, 4. ožujka.

U režiji Vinka Radovčića i dramaturgiji Filipa Jurjevića predstava je namijenjena ne samo najmlađima već svim generacijama jer nas podsjeća kako pažljivo trebamo birati riječi kako ne bismo druge povrijedili.

Predložak za predstavu je ukrajinska pripovijetka, stara 300 godina, koju je poznata pop-pjevačica Madonna koristila za svoju slikovnicu, objavljenu i kod nas. Redatelj Vinko Radovčić tu je priču prenio na kazališne daske uz pomoć četvero glumaca Kazališta lutaka, dramaturgiju Filipa Jurjevića, koreografiju Alena Čelića i glazbu Tomislava Pehara. Ovo je prva suradnja redatelja Vinka Radovčića i zadarskih lutkara.

U predstavi igraju Josip Mihatov, Dominik Karakašić, Gabrijel Perić i Sanja Grgina. Nakon premijerne izvedbe ove srijede, predstava je na rasporedu u nedjelju u 11 sati.

 

Prilog S. Dražić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.