Hrvatski radio

Radio Zadar

Pet Shop Boys u Zadar dovoze impresivnu audio/video opremu

19.07.2017.

10:30

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Slušajte Radio Zadar. Svakodnevno od 11.15 do 11.30 sati možete osvojiti ulaznicu za koncert.Najuspješniji britanski pop duo svih vremena u Zadar donose najimpresivniji audio/video show svoje kraijere na kojem su radili s najvećim dizajnerskim, koreografskim i producentskim imenima današnjice.

Zadivljujuća Super turneja Pet Shopa Boysa svoje će prvo i jedino predstavljanje u ovoj regiji imati u subotu 12. kolovoza na zadarskom Jazine Open Airu. Najuspješniji britanski pop duo svih vremena u naše krajeve donose najimpresivniji audio/video show svoje kraijere na kojem su radili s najvećim dizajnerskim, koreografskim i producentskim imenima današnjice.

Turneja koja prati recentan PSB album «Super» započela je 29. listopada prošle godine četverodnevnom rezidencijom u londonskom Royal Opera Houseu pod nazivom «Inner Sanctum». Londonska publika imala je priliku premijerno pogledati show kojeg su kreirali Es Davlin (dugogodišnja suradnica benda koja je, inače, radila i s Rihannom, Kanye Westom te na posljednjim turnejama U2-a i Adele) i koreografkinja Lynne Page (s kojom su već realizirali «Electric» i «Pandemonium» tourove, a koja u biografiji ima i kooperacije s Museom, Ellie Goulding i Duffy, između ostalih). Glazbeni dio koncerta zajedno su složili Pet Shop Boys i Stuart Price, trostruki dobitnik Grammyja i producent koji je radio s Madonnom, Killersima, New Orderom, Gwen Stefani, Sealom, Missy Elliot te, dakako PSB-om, kojima se potpisao na izdanjima «Pandemonium», «Electric» i aktualnom «Super».
 
Britanski mediji koncert su opisali kao «Electronic Gesamtkunstwerk», koristeći izraz iz teorije Richarda Wagnera koja kaže da glazba budućnosti treba integrirati različite umjetničke forme. Upravo takav nastup, u kojem se objedinjuje visoka i klupska kultura, kazalište, film, politička satira i neviđeni laserski show potpomognut s 30-tak plesača u nebrojenim lucidnim kostimima, Pet Shop Boys su pripremili za ovu jedinstvenu svjetsku turneju. 
 
Serijal koncerata, u kojima PSB po prvi put nakon puno godina nastupaju s punim bendom na pozornici, obišao je Sjevernu i Latinsku Ameriku te se vratio do Europe u kojoj Neil Tennant i Chris Lowe kombiniraju festivalske i samostalne nastupe. Zadarski Jazine Open Air, u subotu, 12. kolovoza, bit će njihov samostalan cjelovečernji koncert, bez predgrupa i gostiju te više od dvadesetak izvedenih pjesama.
  
Ulaznice
Ulaznice su u prodaji po cijeni od 220 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 250 kuna. U ponudi se nalazi i limitirani broj VIP ulaznica po cijeni od 350 kn. Ta ulaznica uključuje mjesto na povišenoj platformi s najboljim pogledom na pozornicu i zaseban šank.
 
Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima, kioscima Tiska i benzinskim crpkama Petrol te online nawww.eventim.hr ( http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/pet-shop-boys-zadar-jazine-open-air-457602/event.html )

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.