Hrvatski radio

Radio Zadar

Pet Shop Boys u Zadru izvode svoje najveće hitove

26.07.2017.

08:08

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Slušajte Radio Zadar i osvojite i danas ulaznicu za koncert ovog svjetski poznatog britanskog pop dvojca koji u Zadar dolaze 12. kolovoza. Spektakularna turneja nakrcana je hitovima iz njihove prebogate karijere. U Zadru ćemo slušati najbolje od Pet Shop Boys-a.

Nihove hitove iz kreativnog vrhunaca 80-tih i i 90tih do novog uzleta sjajnim prošlogodišnjim izdanjem «Super». 

Na njihov prvi koncert u Dalmaciji grupa dolazi na samom kraju europske turneje, u mjesecu u kojem će nastupiti samo u Velikoj Britaniji, Belgiji i Hrvatskoj.

Domaću publiku i inozemne goste na Jazine Open Airu dočekat će najprofinjeniji izbor iz kompletnog opusa Pet Shop Boysa, pjesme koje su im obilježile karijeru, jednako kao i one koje predstavljaju recentan rad u kojem su se, kako sami priznaju, vratili čistoj elektronskoj glazbi u pokušaju da naprave savršen plesni album.

U Zadru će Pet Shop Boys odsvirati samostalan koncert koji, za razliku od kraćih festivalskih pojavljivanja, na aktualnoj turneji sadrži više od 20 pjesama. Prva dekada karijere najčešće je prezentirana megahitovima «It's A Sin», «West End Girls», «Domino Dancing», «Always On My Mind», «Left To My Own Devices», «Love Comes Quickly», «Opportunities (Let's Make Lots Of Money)» i «In The Night».

Pjesme iz 90-tih i izdanja iz novog tisućljeća predstavljaju također izuzetni radijski i klupski hitovi poput «Go West», «Se A Vida E», «New York City Boy», «Love Etc», «Home And Dry» ili primjerice «The Sodom And Gomorrah Show». Posljednji PSB albumi najviše će se čuti kroz odlične singlove i pjesme s prošlogodišnje hvaljene ploče «Super» kao što su «Inner Sanctum», «Winner», «Love Is A Bourgeois Construct», »Vocal», «The Pop Kids», «Burn», «The Dictator Decides» i «Inside A Dream».

Glazbeni producenti toura su Pet Shop Boys i Stuart Price, čovjek koji je s bendom već surađivao na turneji Pandemonium te u studiju, na produkciji albuma «Electric» i «Super». Posebnost ove serije koncerata je i što uz Neila Tennanta i Chrisa Lowea nastupa kompletan bend, što nije bio slučaj na nekoliko prethodnih turneja.

Uz nebrojena dosadašnja priznanja grupa je početkom godine dobila zasluženu nagradnu «Godlike Genius» uglednog britanskog magazina NME. Čak i bez nje koncert Pet Shop Boysa na zadarskom Jazine Open Airu drži čvrstu čelnu poziciju najvećeg i najuglednijeg glazbenog gostovanja ovog kolovoza u Dalmaciji.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.