Hrvatski radio

Radio Zadar

Petar Krešimir Knežević: "Zaslužio sam zlato ali su ga suci dali Ježeku"

11.04.2022.

09:37

Autor: Željko Kapelari

Neno Mitrović i Petar Krešimir Knežević

Neno Mitrović i Petar Krešimir Knežević

Foto: Ž. Kapelari / Radio Zadar

U Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu pred ispunjenim tribinama završeno je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske 2022. za juniore i seniore (7.-10. travnja 2022.).

Najboljim mečem prvenstva proglašen je neizvjesni dvoboj u kategoriji do 71 kg između brončanog s EP-a U-22 u Poreču Noe Ježeka i Zadranina Petra Krešimira Kneževića kojeg je Ježek pobijedio ranije i u finalu državnog prvenstva U-22 u Zadru.


Tada je Ježek bio uvjerljiv, a u Zagrebu suci su presudili 3:2 u njegovu korist. Knežević je dobio prvu rundu u kojoj je neutralizirao Ježeka, gradio se i izmicao Ježekovim serijama i prijetio opasnim udarcima do kraja, a neizvjesne i dramatične druge dvije runde otišle su na Ježekovu stranu zahvaljujući većem iskustvu, a i reputaciji osvajača europske medalje.


- Odradio sam prvo seniorsko državno prvenstvo gdje sam imao tri meča. Prvi s odličnim protivnikom iz Osijeka Dominikom Gubom (višestrukim prvakom Hrvatske u seniorima) kojeg sam dobio jednoglasnom odlukom kod svih sudaca uz jedan knockdown. Drugi meč je bio s Vujevićem iz BK Grom. I taj meč sam odradio kako je trebalo taktički uz knockdown. Stigao sam tako i u finale gdje me čekao Noa Ježek. Bio sam odličan, jako motiviran. Sve sam odradio po strategiji i planu te dogovoru s trenerom Mitrovićem. Srušio sam protivnika u prvoj rundi, zaslužio sam pobjedu ali su je suci dali njemu. Žalostan sam ali bitnija mi je podrška svih ljudi u dvorani i van nje koji su gledali meč i rekli da sam bio bolji i da sam zaslužio to zlato. Idemo dalje, vidjet ćemo što će se otvoriti od turnira, nazad na trening u dvoranu, sve ovo mi je još veći motiv za još predaniji rad - zaključio je viceprvak Hrvatske, Petar Krešimir Knežević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.