Hrvatski radio

Radio Zadar

Peticija: NE maskama u školama!

29.09.2020.

11:58

Autor: Filip Buzov

Peticija: NE maskama u školama!

Peticija: NE maskama u školama!

Foto: - / -

U Zadru se danas i sutra prikupljaju potpisi za ukidanje obveze nošenja maski u obrazovnim ustanovama koju su na nacionalnoj razini pokrenuli roditelji udruženi u Facebook grupi - "Roditelji od 0 do 24". Peticija se potpisuje na Narodnom trgu.

Prigovori su poznati, od toga da su maske isključivo preporuka Hrvatskog Zavoda za javno Zdravstvo, a ne obveza, do straha, kako za fizičko tako i za psihičko zdravlje djeteta - to su nam u svojim izjavama potvrdili pojedini roditelji, ali i okupljeni građani koji su im dali podršku. Organizatori su uvjereni kako će ova peticija imati dobar odjek u javnosti - jer je dobar dio roditelja ogorčen ovom mjerom koju ne samo da smatraju nezakonitom i potencijalno opasnom po zdravlje već i nelogičnom - kao u primjeru majke Ane čiji stariji sin za razliku od mlađeg mora nositi masku u školu dok istodobno dijele isti dom.

Podsjećamo kako su neke županije, poput Istarske i Varaždinske već ukinule ovu mjeru zbog niske razine novooboljelih, a kako doznajemo ni zadarski Stožer tome se ne protivi - glavni uvjet je izrazito nizak broj novoboljelih na dnevnoj razini.

 

Poslušajte prilog Filipa Buzova:

 

Peticija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.