Hrvatski radio

Radio Zadar

PH u boksu: Dva zlata, pet srebra i tri bronce predstavnika zadarskih klubova

28.02.2022.

09:14

Autor: Željko Kapelari

Noa Ježek - Petar Krešimir Knežević

Noa Ježek - Petar Krešimir Knežević

Foto: BK Sveti Krševan / Zadar

Finalnim borbama mlađih seniora u Zadru (ŠC Višnjik) završeno je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore U-22, mlađe seniore i za žene u svim dobnim skupinama.


Zadar je dobio svog državnog prvaka kod mlađih seniora. Do naslova najboljeg u Hrvatskoj stigao je predstavnik BK Ares, Luka Bukvić u kategoriji do 63,5 kilograma. U finalu je s uvjerljivih 5:0 bio bolji od Ante Zebića (BK Pauk). Zlatna je bila i njihova Ivona Galešić kod mlađih seniorki i proglašena je i najboljom boksačicom prvenstva. Njihov Vice Radonić osvojio je brončano odličje.


Do srebra je stigao boksač Svetog Donata, Petar Krešimir Knežević na U-22 prvenstvu. U finalu je izgubio od najboljeg boksača turnira Noe Ježeka. Srebro je pripalo kod mlađih seniora i Luki Bašiću (BK Sveti Krševan). Srebrna je kod juniorki bila njegova klupska kolegica Valerija Stipanić.


Predstavnik Bandoga, Lovre Ćoza kod mlađih seniora stigao je srebrne medalje.


Tri odličja osvojili su i dečki iz BK Bandits. Srebro je pripalo Darku Borasu, a bronce Dominiku Kisegiju i Leonu Vranješu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.