Hrvatski radio

Radio Zadar

Piloti MIG-ova uvježbavaju se u Zemuniku

11.11.2015.

14:56

Autor: HRT Centar Zadar/MORH

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Eskadrila borbenih aviona 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane danas je počela u vojarni Zemunik letačke aktivnosti avionima MiG-21. Aktivnosti se provode sukladno Godišnjem planu obuke borbenih pilota.

Riječ je o uvježbavanju koje uključuje i borbenu obuku, a potporu u provedbi ove aktivnosti pružaju matične zrakoplovne postrojbe u Zemuniku.

Zapovjednik Eskadrile borbenih aviona, pukovnik Željko Ninić istaknuo je kako će MiG-ovi biti stacionirani u bazi Zemunik iduća četiri tjedna. Nakon prebaziranja dijela tehnike, letačkog i zrakoplovno-tehničkog osoblja započeli smo i s prvim letovima. Radi se o obučnim aktivnostima eskadrile sa segmentom borbene obuke. Važno je napomenuti kako se sve aktivnosti provode izvan dometa naseljenih područja i uz poštivanje svih zakonskih i sigurnosnih procedura tako da naš boravak u bazi u Zemuniku i planirana uvježbavanja stanovnici Zadra i okružja praktički neće niti osjetiti, istaknuo je pukovnik Ninić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.